Online opzoek naar de bakker om de hoek?

Digitale eerste contact steeds vaker een kwestie van de juiste klik op het juiste moment

Waar je vroeger opzoek moest naar een bakkertje voor je ontbijt, zoek je nu wanneer je op vakantie bent even snel op Google: “bakery near me” en hup, de bakkerij om de hoek verschijnt op je scherm, samen met alle andere broodzaken in de buurt.

Neem het volgende voorbeeld: een consument uit Zwolle heeft een nieuw bankstel nodig en zoekt op ‘meubelzaak Zwolle’. Met jouw woonwinkel wil je dan als een van de eerste opties tevoorschijn komen in Google, zodat je bij die eerste zoektocht je concurrenten al voor bent. In dit artikel geven we wat tips waarmee je lokaal beter zichtbaar bent in Google!

Lokaal kopen met Google

Lokaal kopen is niet alleen makkelijk voor de consument, maar het geeft ook vertrouwen.  IN ge al van bijvoorbeeld schade kun je snel even binnenlopen zonder ver te reizen. Speel hierop in door gebruik te maken van foto’s met lokale beelden en voeg die toe in je advertenties. Ook woorden uit de regio kun je hiervoor gebruiken. Zo (h)erkennen mensen jouw bedrijf sneller als een lokaal en goed bedrijf. Organiseer bijvoorbeeld ook eens lokale acties in de winkel en geef daar online aandacht aan. Wat ideaal is aan het  online adverteren van tegenwoordig is dat je  de doelgroep nauwkeurig kunt afbakenen op basis van demografische kenmerken en interesses.

Gebruik ook de juiste opties van Google als je lokaal goed zichtbaar wilt zijn. Klinkt als iets ingewikkelds, maar als je er eens goed induikt, valt het uiteindelijk best mee. Een belangrijke stap in het lokaal zichtbaar maken van jouw bedrijf is het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf pagina. In bijna elke zoekopdracht neemt Google de locatie mee van de zoeker en geeft aan de hand daarvan zoekresultaten van lokale aard. Wanneer je jouw Google Mijn Bedrijf pagina goed hebt ingevuld laat Google bij zo’n zoekopdracht een kaartje zien met daarop jouw bedrijf en daarbij ook je openingstijden, adres, website en telefoonnummer. Doen, want dit levert veel lokaal bereik op! Wil je nog een stap verder gaan? Verdiep je dan ook eens in Google  360 fotografie en Google Shopping. 

Je lokale vindbaarheid kan flink omhoog
Waar je misschien verwacht dat je voor lokale bekendheid het best in de plaatselijke krant kunt adverteren, blijkt dat je ook online je lokale bekendheid flink omhoog kunt krikken met bovenstaande tips. Nog wat extra hulp nodig?  Web Bouwmeester helpt je graag op weg! 

 

© Web-Bouwmeester

Met een professionele website van Web-Bouwmeester
begin je met een 4-0 voorsprong op je concullega's

Bouw samen met ons aan jouw toekomst met een professionele website

We ontvangen het liefst voor het intake gesprek wat basisgegevens van jou, zodat we ons vooraf al beetje een beeld kunnen maken. (Deze  gegevens gebruiken wij alleen voor het gresprek).

Wil je liever een face--to-face afspraak (op 1,5 meter) bij ons in het werkatelier, dan kan dat natuurlijk ook.  Bel dan ons via 038 33 179 49 voor het maken van een afspraak.

Website laten maken

Afspraak maken

Versturen
CONTACT

Bereikbaar op:
038 33 179 49
info@web-bouwmeester.nl
www.web-bouwmeester.nl

Naam: Web-bouwmeester.nl
Privacy Web-Bouwmeester & Bouwmeester Media

Naam: Web-Bouwmeester
Telefoonnummer: 038 33 179 49
E-mailadres: info@web-bouwmeester.nl
 
Adres: Bolwerk 11B
Stad/plaats: Kampen
Regio/staat: Overijssel
Land: Nederland
Postcode: 8261 EE
 
Openingstijden
Dag van de week: Maandag t/m Zaterdag
 
Openingstijd: 08.00
Sluitingstijd: 18.00