professionele website laten maken
website laten maken Lemmer

De klant is dummeltje-dummie af

De klant is koning, zijn wil is wet, de betaler bepaalt.
Die tijden lijken te veranderen.

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, sprak onze nationale trots en wereldberoemde voetballer Johan Cruyff ooit. Zijn Amsterdamse accent maakte die uitspraak niet direct heel filosofisch. Dat kwam later pas, toen er boeken over het fenomeen verschenen waarin haarfijn de scherpzinnige gedachten van de grote voetbalmeester werden ontrafeld. Cruyff’s gedachtengoed is doorspekt met dit soort oneliners waarin eenvoud en genialiteit op een bijzondere wijze hand in hand gaan.

Topsport en ondernemen liggen dicht bij elkaar. Dat maakt de uitspraken van Cruyff voor velen inspirerend, maar dat ‘ga je pas zien, als je het doorhebt’. In deze economische crisistijden kunnen we wel wat opbeurende tegeltjeswijsheden gebruiken. De twee genoemde kun je nu moeiteloos inschieten, moet je ook wel even doen want ‘als je niet schiet, kun je ook niet scoren’.


Onze bedrijfstak heeft nooit voorop gelopen als het gaat om maatschappelijke vernieuwingen. We hebben altijd braaf achter de klant aan gehobbeld. De klant is koning, zijn wil is wet, de betaler bepaalt. Die tijden lijken te veranderen. 


Corona heeft een snel groeiende groep mensen een andere kijk op ingesleten gewoontes gegeven. Voor 50 euro naar Barcelona vliegen is natuurlijk lekker goedkoop, wie wil dat niet?  Maar iedereen snapt ook dat dit financieel nooit uit kan! Probleem van de vliegtuigmaatschappij of uiteindelijk ook ons probleem? Tomaatjes van onze Hollandse boeren komen niet zelden na een wereldreis van 30.000 kilometer weer lekker scherpgeprijsd op ons bord terecht…..Een nieuwe broek kopen voor 15 euro bij een megaprijskraker past ons allemaal, maar met zo’n prijs weet je ook zeker dat die broek door kinderhanden in erbarmelijke omstandigheden is gemaakt. Als je dat ziet, begrijp je het direct. Het moet anders. 

We moeten van welvaart naar welzijn voor iedereen. Al die luxe, veelal totaal overbodige en peperdure spullen hebben we als absolute musthaves, via prachtige reclames bij iedereen door de strot geduwd. Kopen, kopen, hebben, hebben en er voor werken tot een burnout je kaarsje dooft. Daar moeten we vanaf. 

website laten maken Lemmer

We moeten verantwoording nemen voor ons eigen welzijn en dat van anderen willen we de aarde leefbaar houden. De reclamebranche heeft daar ook in rol in. Reclameboodschappen die de waarheid zwaar geweld aandoen, kunnen niet langer. Bovendien is de klant is dummeltje-dummie af. Die wil niet belazerd worden, die wil geholpen worden en goed bezig zijn met een aankoop. 

Voor bedrijven betekent dit dat hun producten en diensten werkelijke waarde aan het leven van de klant moeten toevoegen. Als ondernemer in de reclame en marketing betekent dit dat je een bedrijf, die de grootst mogelijke kul aan de man wil brengen, beter vriendelijk en beleefd naar de uitgang van je pand kunt begeleiden. Het is tijd voor lange termijn denken waarin ‘profit’ de nummer één positie minimaal deelt met ‘benefit’.


Dat is een omslag waar we bij Bouwmeester Media al een tijdje mee stoeien. Zeker niet gemakkelijk in deze economische crisis. De schoorsteen moet tenslotte wel blijven roken. Aan de andere kant pretenderen we tot de creatieve branches te behoren. Denken in oplossingen is onze tweede natuur, maar nu grijnst onze eigen uitdaging ons toe. Hamvraag: Hoe maken we van het extra lastige coronanadeel, een voordeel. Wat hebben wij in dat opzicht gepresteerd? 


Voor de horeca hebben we een online oplossing bedacht, zodat ze hun klanten via de mobiel en pc kunnen laten inchecken en hopelijk coronavrij kunnen laten reserveren. Deze oplossing is ook prima te gebruiken bij andere ondernemingen zoals kappers of sport- en rijscholen.

Online zakendoen hebben we vereenvoudigd via de introductie van Sellmeester. Met deze tool kun je via alle mediakanalen van Facebook tot e-mail, klanten direct, online, veilig laten afrekenen.

We hebben geslaagde leerlingen van het MBO toch nog een beetje feestelijk het jaar laten afronden met een virtueel feestje inclusief felicitaties, drive-in en drive-through.

Een aanstormend tenortalent kon succesvol eindexamen doen, door voluit te gaan voor onze videograaf die er een prachtige video van maakte die de examencommissie positief waardeerde.

We leveren duurzame websites. 

Duurzaam? 

Jazeker! 

We werken met websitetechnologie die niet om de zoveel jaar volledig op de schop moet. Daarnaast zetten we met de inhoud van de sites, de zogeheten content, in op duurzaam, op de lange termijn, op echte (beeld)verhalen en referenties die kloppen. Dat versterkt niet alleen de vindbaarheid in de organische (lees; niet-gesponsorde) zoekresultaten in Google, maar ook in het ‘echte’ leven weten klanten je daardoor beter te vinden en te waarderen. 

Voor het autismehuis hebben we een serie animatie- en uitlegfilmpjes ontwikkeld, specifiek gericht op de doelgroep, zodat de kinderen precies weten wat ze mogen verwachten.

Voor de lokale Kamper cultuursector gaan we binnenkort een virtuele kunstroute koppelen aan een live kunstroute waarmee kunst, kunstenaars, ondernemers en winkelend publiek op 1,5 meter afstand of achter het scherm, worden samengebracht.


De nieuwe boodschap die hopelijk heel marketing.nl gaat omarmen is ons duidelijk. ‘We weten waar het doel staat.’ We moeten op z’n Cruyffiaans meer Panenka’s, Macro’s, Messi’s en Koemannetjes er in gaan leggen, die blijven tenminste hangen. Dat gaat nog niet vanzelf, maar we werken er aan. 

© Web-Bouwmeester

Met een professionele website van Web-Bouwmeester
begin je met een 4-0 voorsprong op je concullega's

Bouw samen met ons aan jouw toekomst met een professionele website

We ontvangen het liefst voor het intake gesprek wat basisgegevens van jou, zodat we ons vooraf al beetje een beeld kunnen maken. (Deze  gegevens gebruiken wij alleen voor het gresprek).

Wil je liever een face--to-face afspraak (op 1,5 meter) bij ons in het werkatelier, dan kan dat natuurlijk ook.  Bel dan ons via 038 33 179 49 voor het maken van een afspraak.

Website laten maken

Afspraak maken

Versturen
CONTACT

Bereikbaar op:
038 33 179 49
info@web-bouwmeester.nl
www.web-bouwmeester.nl

Naam: Web-bouwmeester.nl
Privacy Web-Bouwmeester & Bouwmeester Media

Naam: Web-Bouwmeester
Telefoonnummer: 038 33 179 49
E-mailadres: info@web-bouwmeester.nl
 
Adres: Bolwerk 11B
Stad/plaats: Kampen
Regio/staat: Overijssel
Land: Nederland
Postcode: 8261 EE
 
Openingstijden
Dag van de week: Maandag t/m Zaterdag
 
Openingstijd: 08.00
Sluitingstijd: 18.00